Volg me op:
Hoofdgerechten

Stamppot rauwe andijvie met kipkerrie

De oer-Hollandse stamppotten kunnen mij als Indiase niet echt bekoren. Waarschijnlijk vind ik het gewoon weg te flauw om te eten. Ik heb een Hollandse vent die stamppotten heerlijk vind dus af en toe moeten we tot een compromis komen. Dus laat ik mijn hersens weer even hard kraken en kijk ik wat ik de koelkast of vriezer heb. Bij deze stamppot met rauwe andijvie kwam ik tot het volgende recept.

Voor 4 personen

Benodigdheden:

  • 500 gram kruimige aardappelen (gekookt)
  • 150 ml melk
  • 500 gram gesneden andijvie
  • 500 gram kippedijen (ontbeend)
  • 1 grote ui (ringen gesneden)
  • 3 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 1 eetlepel Engelse kerrie
  • 1 eetlepel kurkuma (Van Beekum Specerijen )
  • 1 kip bouillonblokje
  • 50 ml kokend water
  • 1 Spaanse peper (fijn gesneden)
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 blikje (400 gram) gepelde tomaten in blokjes
  1. Schil de aardappelen en was ze daarna.
  2. Doe in een pan met ruim water en breng ze aan de kook.
  3. Snijd de kip in blokjes en bestrooi deze met de droge specerijen (Engelse kerrie en kurkuma).
  4. Voeg de zonnebloemolie toe en meng het goed door elkaar, zet weg voor gebruik.
  5. Snijd de ui in ringen en de knoflook fijn.
  6. Bak de ui, knoflook en de fijn gesneden Spaanse peper licht aan: let op het mag niet aanbakken!
  7. Verkruimel het bouillonblokje er nu over en laat het zachtjes even mee bakken.
  8. Als alles goed met elkaar vermengt is kan de kip erbij.
  9. Laat de kip ongeveer 3 minuten meebakken (moet wel gaar zijn)
  10. Voeg de tomatenblokjes bij en roer alles nogmaals een paar keer goed om, de saus moet goed warm zijn.
  11. Zet het vuur op het zachts en roer er beetje bij beetje 50 ml kokend water tot het goed vermengd is met het prutje.
  12. Als de aardappelen koken giet ze af en stamp ze fijn met een aardappelstamper.
  13. Voeg de melk erbij en maak een gladde puree ervan.
  14. Nu kan de rauwe andijvie bij de aardappelpuree gevoegd worden en roer het voorzichtig door elkaar.
  15. Schep de stamppot op de borden en maak het af met de kipkerrie prut.

Eet smakelijk!

Serveertip: Lekker met gebakken Indonesische uitjes voor de bite.

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Geen reacties

Reageer