Volg me op:
Hoofdgerechten

Stamppot spruiten à La Michèle

 

Voor 4 personen

Benodigdheden:

  • 500 gram spruiten
  • 1 kop gekookte rijst
  • 1 Spaanse peper (fijn gesneden)
  • 1 rode paprika (kleine blokjes gesneden)
  • 3 tenen knoflook (fijngehakt)
  • 1 grote ui (kleine blokjes gesneden)
  • zonnebloemolie
  • 2 theelepels Engelse kerrie
  • Indonesische gebakken uitjes
  • Koekenpan

Maak de spruitjes schoon en zet ze met water op. Breng ze aan de kook en laat ze ongeveer 10 minuten doorkoken totdat ze beetgaar zijn. Als ze gaar zijn goed stampen met een aardappelstamper.

Kook de rijst zoals op het pak aangegeven staat.

Doe in een grote pan wat zonnebloemolie bak hierin de ui, knoflook, Spaanse peper en paprika zacht. Voeg de Engelse kerrie erbij en laat deze goed meebakken voor ongeveer 3 minuten. Voeg als laatste de spruiten erbij en de rijst en roer alles door elkaar.

Serveer het met de gebakken uitjes erover een pittige jus

Eet smakelijk!

Serveertip: deze stamppot is heerlijk met een gebakken hammetje met pruimen zie eerder recept op mijn blog, gebruik vooral de jus van het hammetje erbij anders is het vrij droog!

Serveertip: ook heerlijk met een balletje gehakt in tomatensausje!

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Misschien vind je dit ook lekker

Geen reacties

Reageer