Volg me op:
Hoofdgerechten

Stevige pittige winterse witte bonenschotel

 

Voor 4 personen

Benodigdheden:

  • 1 pot (700 gram) witte bonen in tomatensaus
  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 500 gram gehakt
  • 1 grote uit (fijngesneden)
  • 3 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 1 bos verse koriander (gesneden)
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel djinten
  • 1 theelepel sambal brandal (houd je van scherp 2 theelepels)
  • half zakje gerasapte kaas
  • Paneermeel
  • olijfolie
  • Boter
  • Ovenschaal

 

Schil de aardappelen, snijd ze klein zet ze op met ruim water en laat het koken totdat ze gaar zijn. Prik erin om te kijken of ze goed zacht zijn.

Verwarm de oven voor op 200 graden of de heteluchtoven op 150 graden

Snijd de uien en knoflook fijn, bak deze in een beetje olijfolie, doe vervolgens het gehakt erbij en zorg dat deze rul gebakken wordt/bruin kleurt. Doe vervolgens de kurkuma, djinten en de sambal brandal erbij en meng alles goed door het gehaktmengsel. Als het gehakt gaar is kan het potje met witte bonen in tomatensaus erbij, schep alles voorzichtig om en als laatste de verse koriander.

De gare aardappelen afgieten en stamp deze zeer fijn, desnoods met een scheutje melk/room, er mogen geen klonten in zitten (blijven er klonten in zitten even door een zeef halen). Het moet een zachte fluwelen aardappelpuree worden!

Schep het gehaktmengsel in een ovenschaal en bedek deze met de aardappelpuree, bedek de aardappelpuree met eerst met een half zakje geraspte kaas en dan met paneermeel zodat je niet meer de kaas en aardappelpuree ziet, leg hier en daar klontjes boter.

Zet de schaal in een voorverwarmde oven op 200 graden of de heteluchtoven op 150 graden voor ongeveer een half uur (kijk of zich een goudbruin korstje zich vormt).

Eet smakelijk!

 

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Misschien vind je dit ook lekker

Geen reacties

Reageer