Volg me op:
Mijn favorieten, Vleesgerechten

Stoofvleescurry met kikkererwten

Voor 4 personen

(stoven duurt minstens 3 ½ uur)

Benodigdheden:

  • 500 gram magere bieflappen (in blokjes gesneden)
  • 2 uien (ringen)
  • 2 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1 theelepel Engelse kerriepoeder
  • 1 theelepel mosterdzaad (geroosterd)
  • 1 theelepel komijnblaadjes
  • 1 Spaanse peper (fijngehakt)
  • 2 limoenen
  • 1 bakje verse koriander
  • water
  • 1 klein blikje kokosmelk
  • braadpan
  • zonnebloemolie

Doe in de braadpan wat zonnebloemolie en laat deze heet worden. Is de olie heet genoeg kunnen de uien erbij. Laat deze glazig worden en voeg daarna de knoflook bij en bak deze 1 minuut mee.

Als dit mengsel klaar is kunnen alle specerijen en de fijngehakte Spaanse peper erbij behalve de verse koriander, bak het 2 minuten op hoog vuur mee om vervolgens het vlees toe te voegen.

Bak het vlees op hoog vuur rondom bruin in ongeveer 2 minuten daarna afblussen met water tot het vlees net onder staat. Schep alles goed om doe een deksel op de pan en stoof het vlees voor ongeveer minstens 3 uur (kleinste vuur op de laagste stand). Als het een vuurvaste pan is is het ook mogelijk om deze in de oven te zetten op 100 graden met de deksel erop om het te laten sudderen.

Let op af en toe goed doorroeren!

Na minstens 3 uur haal je deksel van de pan en laat je het kookvocht verdampen tot ongeveer de helft.

Zet het vuur uit (zet de pan uit de oven) om vervolgens het blikje kokosmelk erbij te doen. Ik zet het vuur altijd uit zodat de kokosmelk niet gaat schiften, doe daarna de kikkererwten erbij en roer alles goed om. Het geeft niet als het vuur uit is of de pan uit de oven, want het blijft lang genoeg heet.

Maak het helemaal af door een uitgeperste limoen erover te gieten en fijn gesneden koriander en roer het nogmaals goed om.

Eet smakelijk!

Serveertip: schep wat witte rijst op een bord, schep een opscheplepel stoofvlees eroverheen, knijp een kwart limoentje erover uit en strooi er pinda’s en pindarasp (maal pinda’s fijn) erover met verse fijngesneden koriander.

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Geen reacties

Reageer