Volg me op:
Specerijen

Szechuanpeper

Szechuanpeper, genoemd naar de Chinese provincie Sichuan. Deze provincie staat bekend om haar pittige keuken. De Szechuanpeper is een specerij die gebruikt wordt in de Chinese, Tibetaanse, Bhutaanse, Nepelaanse, Japanse keuken. De Indiase volk Konkani gebruikt Szechuanpeper ook in hun keuken.

Deze “peper” is eigenlijk geen echte peper, maar behoort tot dezelfde plantenfamilie als de citrusvruchten, namelijk tot de Wijnruitfamilie (Rutaceae). De “peperkorrels” bestaan uit de gedroogde schillen van de kleine vruchtjes van een aantal soorten in het geslacht Zanthoxylum, Z. pipertum, Z. simulans, Z. sancho en Z. schinifolium. De szechuanpeper heeft een lichte citroensmaak en is niet zozeer pittig, maar creëert bij aanraking met de tong tijdelijk een tintelend, verdovend, effect.

Szechuanpeper wordt vooral gebruikt bij visgerechten, maar ook bij kip, konijn of kalfsvlees. Szechuanpeper wordt ook toegepast in zoete gerechten.

Bronvermelding: Wikipedia en Van Beekum Specerijen

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Misschien vind je dit ook lekker

Geen reacties

Reageer