Volg me op:
Nieuws

Terug van weggeweest

Sinds mijn boekreleaseparty is het leven van mij niet makkelijk geweest. Door de scheiding heb ik letterlijk in een dal gezeten en kon ik het niet opbrengen om te bloggen. Inmiddels klim ik er tergend langzaam uit deze dal. Mijn toekomst perspectief is nog zo onzeker maar met mijn bedrijfje neem ik een vogelvlucht naar de sky! Ik ben reuze trots op wat ik dit jaar allemaal al heb bereikt. Eerlijk gezegd wist ik ook niet zo goed of ik wel openheid van zaken moet geven maar het leven is zo als het is en is nu op dit moment eenmaal zo,….(niet dat ik het eng vind om dit te schrijven hoor)

Zo heb ik in februari op mijn aankomstdag 21 maart 2019 (aankomstdag is de dag dat je als geadopteerde naar Nederland bent gekomen. Dit vier(de) ik altijd als een extra verjaardag met taart en cadeaus met mijn kinderen en ex-man) is mijn kookboek uitgekomen. Hoe trots ben ik daar op en nog trotser als ik alle reacties hoor en lees van de mensen die het kookboek hebben gekocht of die mij gezien hebben bij één van de signeersessies. Al had deze dag een zwarte rand in verband met de scheiding, langzamerhand kan ik daadwerkelijk genieten van deze prestatie die ik neergezet heb.

Natuurlijk heb ik dit niet gekund zonder mijn boekmaatje Bianca Holvast die zich eindeloos heeft ingezet met haar recepten, nakijken en haar kookkunsten.

Ons kookboek is nog steeds te koop overigens via mijn website (zie homepage)!

Ook heb ik in februari voor het eerst mogen cateren voor de vrijwilligers van festival KUUB te Alkmaar. Een festival die dit jaar 5 jaar bestond en steeds groter en groter aan het worden is. Jonge volwassenen die hun expressie mogen tonen aan ieder die het wilt zien. Prachtige resultaten van toneel, dans, zang, muziek, voordrachten en schilderwerk e.t.c. Echt een hartstikke leuke groep bij elkaar waar veel van te leren valt. Zij organiseren dit samen met Artiance in Alkmaar, cultuur en vermaak op één dag. Ik ben oprecht blij dat ik voor hen heb mogen cateren.

Zo heb ik een verjaardag mogen verzorgen voor een bijzondere dame uit Bergen NH. Zij werd 50 jaar dit jaar en had 12 bijzondere vrienden uitgenodigd. Ik heb 10 kleine gerechten mogen maken en had het geluk om in haar keuken als privé kok samen met mijn dochter (mijn dochter helpt mij vaker bij cateringsklussen) aan de slag te mogen gaan. Het afmaken van de gerechten (voorbereiding elders gedaan) was zo’n succes dat haar verjaardag onvergetelijk werd. Mijn dank was groot want deze kans was voor mij een enorme ervaring rijker!

Nu en dan doe ik ook catering in buffetvorm. Dit om grotere gezelschappen te voorzien van mijn kookkunsten. Ik had bijvoorbeeld van een meneer die 80 jaar werd een opdracht om in de tuinen waar hij en zijn dochter gezamenlijk een tuin bezaten de opdracht gekregen om een buffet te mogen maken voor ieder die daar ook een tuin bezat. Vond het zo’n bijzonder plekje. Buiten Alkmaar waan je je in de stille natuur met een aantal tuinen volgroeid met de heerlijkste groenten maar ook prachtige bloemen die gezaaid zijn en tot bloei waren gekomen. Bijzondere schapen die over de dijken lopen en overal zie je vogels rondvliegen en dat vlak bij een drukke stad. Een voorrecht om daar mijn eten te mogen presteren en de mensen na afloop horen zeggen dat ze heerlijk gegeten hebben. Tja daar doe ik het voor hoor.

En dan sinds kort via het wijkcentrum Overdie Ontmoet in Alkmaar ben ik vrijwilligster daar als keukencoördinator bij een geweldig project: de Wereldkeuken. Ik sta er wel namens Michèle’s Keuken. Wat een ervaring is dit. Ik ben betrokken bij het uitvoeren van de HACCP code, uitleg geven hoe deze keuken in goede banen te leiden is maar ook om uitleg en aanspreekpunt te zijn bij de vrijwilligers die voor 25 mensen koken. Elke 1ste en 3de donderdag van de maand wordt er door 2 à 4 mensen een menu gekookt voor 25 mensen. Deze mensen betalen een reductieprijs voor dat menu wat gezamenlijk gegeten wordt.

Wil je hier aan mee doen of gezellig mee eten dat kan aanmelden kan via Frances 06-22613235

Wat ik ook met liefde doe is voor een reductieprijs voor ouderen afhaalmaaltijden koken (ook overigens voor anderen maar daar reken ik de gewone prijs voor).

Ik heb nu sinds kort een tweetal dames waar ik afhaalmaaltijden voor kook omdat de één aan het revalideren is van een zware operatie en de ander niet in staat is om voor hun beide elke dat te koken. Ik kom ook zelfs 1x in de week als privé kok koken en dan leer ik de ene dame die nog redelijk ter been is een eenvoudig voedzaam en gezond gerecht te maken, laat tevens de boodschappen voor de volgende dag staan zodat zij zelf het gerecht na kan maken naar aanleiding van mijn recept die ik bij hen achter laat. Het resultaat is dat zij nu 2x in de week voedzame en gezonde maaltijden binnen krijgen en dat ik 1x met haar kook om toch zelfstandig te blijven en dat de druk bij de dames voor het koken eraf is.

Zo zie je maar ondanks dat het leven moeilijk is kan het ook aan de ene kant weer mooi zijn! Ik geniet van de momenten die ik heb met Michèle’s Keuken en hoop in de toekomst nog vele klanten te mogen ontvangen. Natuurlijk begint het bloggen ook weer en ben ik volop bezig met nieuwe ideeën die ik aan het ontwikkelen ben.

Wil je meer informatie over mijn cateringsmogelijkheden, samenwerken of iets anders wat gerelateerd is aan het voedsel dan kan je gewoon contact opnemen via het contactformulier of bellen naar 06-53396477.

Foto’s via Michèle’s Keuken (diverse cateringsopdrachten)

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Geen reacties

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.