Volg me op:
Hoofdgerechten, Kipgerechten

Tienervoer Kip katjap

Geweldig dit weekend was ik echt kookvrij. Vrijdag gingen mijn man en ik uiteten (later recensie over waar) zaterdag had mijn man gekookt en zondag hadden we tienervoer. Of wel, een horde tieners kwamen hier bij ons thuis koken voor zowel mijn man als mij. Echt geweldig, wat een ervaring elke keer weer. Het gebeurt nogal eens dat mijn dochter een aantel meiden uitnodigt om te komen koken. Nou ja koken vooral lol maken. Ik hoor het gekeuvel van ze aan en moet stiekem altijd lachen om de verhalen die de ronde doen. Helaas kan ik mij niet herinneren dat dit vroeger bij ons thuis gebeurde laat staan mocht! Maar ik geniet er intens van hoe blij zij elke keer is als ze met de groep meiden gezellig aan tafel zit met ons en hun creaties neerzetten en vol verwachting naar ons opkijkt om de goedkeuring te krijgen. Nou eerlijk gezegd, het was dit keer weer zeer geslaagd, petje af voor de tieners!

We kregen dit keer Kip ketjap met gele rijst aangevuld met doperwten,….

Voor 4 personen

Benodigdheden:

  • 500 gram kippendijen
  • 5 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 2 uien (fijngesneden)
  • 5 lombok (liefst rawit) (Toko)
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 150 milliliter zoete ketjap
  • 50 milliliter water
  • 1 eetlepel tamarinde (Supermarkten en Toko)
  • 1 eetlepel fijne mosterd
  • 1 theelepel trassie (Supermarkten en Toko)
  • 1 citroen (sap)
  • verse gemalen zwarte peper
  • vers gemalen witte peper
  • zonnebloemolie
  1. Verwarm de oven voor op 225°C.
  2. Snijd de kippendijen in grove stukken en ontdoe ze van botten en botschilfers.
  3. Leg ze in een bakblik en doe er 6 eetlepels zonnebloemolie over, maal er flink wat zwarte peper over en smeer de kippenstukken goed in.
  4. Zet het bakblik weg in de oven voor 20 minuten en draai alles daarna goed om en zet het weer weg voor 20 minuten.
  5. Bak ondertussen in een grote pan de knoflook, fijn gesneden Spaanse pepers en uitje (let op knoflook mag niet aanbranden).
  6. Als de ui en knoflook glazig zijn kunnen de volgende ingrediënten erbij: sambal, trassie, mosterd tamarinde en bak alles nog 1 minuut mee.
  7. Vervolgens kan de ketjap met water en citroensap erbij en roer het nu even goed allemaal door.
  8. De kip kan uit de oven en kan hierbij toegevoegd worden met het sap en aanbaksel erbij.
  9. Roer het om en laat het ongeveer 10 minuten intrekken af en toe even roeren zodat de ketjap echt goed de kip doordringt.
  10. Voeg op het laatst witte verse gemalen peper toe.

Eet smakelijk!

Serveertip: heerlijk met gele notenrijst, witte rijst en een frisse zoet-zure komkommersalade

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Geen reacties

Reageer