Volg me op:
Tips

Tip met verse gember en verse pepers

Ik gebruik veel verse gember en verse Spaanse peper in tijdens mijn kookkunsten. Meestal haal ik een hoeveelheid bij onze Toko of de supermarkten. Helaas gaat verse gember en verse pepers los in de koelkast niet zo heel lang houdbaar vandaar dat ik deze tip aan jullie meegeef:

direct bij aankoop van de verse gember schil ik deze en snijd ik deze in stukken van ongeveer 1 à 2 centimeter. Hierna doe ik de verse gember en verse pepers in een plastic bakje met deksel met een sticker van aankoop datum en tot wanneer ze goed zijn plus 3 maanden extra (dit is te vinden op de verpakking).

Elke keer als ik verse gember of verse pepers gebruik voor het koken of bijvoorbeeld voor de thee haal ik het uit de vriezer en laat het stukje ongeveer 1 minuut liggen alvorens ik bijvoorbeeld rasp of snijd met een zeer scherp mesje.

Succes met de tip!

Deel dit bericht
Vorige Volgende

2 Reacties

 • Reageer Marc Jeuken

  Precies de tip die ik zocht. Heb net ‘n diepvries en vandaag een stuk gember gekocht. Ga het nu snijden en invriezen. Als je ook tips heb over het invriezen van verse kruiden hoor ik het graag. Dank! @MJVCdotINFO

  5 september 2019 at 12:13
  • Reageer micheleskeuken

   Dag Marc,
   Wat leuk om te lezen dat je wat hebt aan deze tip. Ik zal binnenkort nog weer een tip geven over invriezen.
   Met vriendelijke groet
   Michèle

   5 september 2019 at 13:13

  Reageer

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.