Volg me op:

Toko Tropica

Ik ben een ontzettende fanatieke speurder als het over voedsel gaat via het internet. Het struinen naar onontdekte eetgelegenheden, toko’s, markten of winkels is een heuse hobby voor mij. Vooral het laatste vind ik altijd een ware ontdekking en geweldig om te doen. Loop ik Alkmaar waar ik woon of in een andere stad, dorp of gehucht ik kijk altijd goed mij heen om te ontdekken of er ergens niet een winkel is waar voedsel verkocht wordt. En dan heb ik het niet over de grote supermarkten maar juist de kleinere familiezaakjes. Het liefst waar eigen producten worden verkocht of producten uit de landen waar de eigenaars vandaan komen of gespecialiseerd in zijn.

Zo is er in Alkmaar een geweldige Toko, genaamd Toko Tropica, een echt familiebedrijf sinds 1977. Toko Tropica is een winkel met een groot assortiment aan Oosterse producten. Etenswaren uit diverse Oosterse landen zoals China, India, Filipijnen, Japan e.t.c., verse bijzondere groenten en fruitsoorten, conserven, sauzen, marinades, afro haar producten, cadeauartikelen tot serviesgoed. Je kunt er snacks krijgen en afhaalmaaltijden. Kortom echt een winkel om je te vergapen en uren in door te brengen.

Vader en moeder hebben de winkel in 1977 opgezet, maar hebben inmiddels een stap terug gedaan. De winkel wordt nu door de dochter en haar man gerund. Hoewel we haar vader nog regelmatig zien werken en de lakens zien uitdelen is het toch echt nu aan de dochter om haar visie over te brengen aan de klant.

Als ik binnenkom vergaap ik mij altijd aan de overvolle schappen met producten. Ik voel me dan als een kind in een snoepwinkel. Herkenbare producten maar ook onherkenbare. Het is heerlijk om van alles mee te nemen wat ik nog nooit heb uitgeprobeerd en om het dan juist uit te proberen maar tot nu toe blijft het bij mij vooral bij specerijen uit het Oosten, de verschillende soorten sambals en verse producten zoals: paneer, tofu, pepers of kruiden. Het is gewoon namelijk te veel voor een mensenleven om echt alles bij hen uit te proberen. Dus tja, binnenkort moet ik toch eens recepten gaan uitzoeken en uitproberen met producten die ik nog nooit gebruikt heb en gehaald heb bij hen om toch nog meer te leren van de Oosterse keuken.

Winkelgegevens:
Vondelstraat 46-48
1814 AB Alkmaar
072-5111204
website www.tokotropica.nl

Deel dit bericht