Volg me op:
Hoofdgerechten

Tomaten risotto met gehaktballen van ‘Ankita en Desley’

Voor 6 personen

Benodigdheden:

  • 2 grote uien fijngesneden
  • 40 gram boter
  • 3 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 pakje risottorijst
  • 1 miniflesje droge witte (ongeveer 150 ml)
  • 2 pakjes tomato frito
  • 500 ml water
  • 350 gram kalfssaucijzen
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 100 gram ricotta
  • 1 bakje basilicum (blaadjes fijngesneden dus zonder steel)
  • pan met dikke bodem

Haal als eerste het vel van de worsten. Doe het worstenvlees in een mengkom en voeg de helft van de Italiaanse kruiden erbij en meng het goed door elkaar. Vorm er kleine balletjes van (ongeveer ter grote van een walnoot) en bak ze in een anti-aanbak pan op een middelhoog vuur in ongeveer 10 minuten rondom bruin en zet ze weg voor later.

Verhit in de pan de boter en voeg de ui en de andere helft van de Italiaanse kruiden bij en fruit alles ongeveer 2 minuten. Voeg de risottorijst toe en bak deze 3 minuten mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de wijn toe en roer tot de wijn bijna is opgenomen door de risottorijst.

Breng ondertussen de tomato frigo met 500 ml water tegen de kook aan. Voeg een scheut hiervan toe aan de risottorijst en ga zo door tot de rijst beetgaar is, roer alles steeds goed om het mag niet aankoeken op de bodem. Het duurt ongeveer 25 minuten tot dat alles is opgenomen en de risottorijst beetgaar is.

Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Schep de ricotta door de risotto, breng op smaak met verse gemalen zwarte peper en garneer het met de geraspte Parmezaanse kaas en de gehaktballen op een bord. Strooi er fijngesneden verse basilicum zonder stengel over.

Eet smakelijk!

Serveertip: heerlijk met een koud glas Prosecco

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Misschien vind je dit ook lekker

Geen reacties

Reageer