Volg me op:
Dille & Kamille

Tomaten risotto van Dille & Kamille

Voor 4 personen

Benodigdheden:

  • 1 pak tomatenrisotto (Dille & Kamille)
  • olijfolie (Dille & Kamille)
  • 1 fles basilicum tomatensaus (Dille & Kamille)
  • 750 ml groentebouillon
  • 2 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 1 ui (fijngesneden)
  • 1 glas witte wijn
  • klontje roomboter
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • diepe pan (hapjespan Dille & Kamille)

Breng 750 ml groentebouillon aan de kook.

Verhit ondertussen wat olijfolie in de pan en bak de ui en knoflook glazig .

Doe de inhoud van het zakje tomatenrisotto erbij en zet het vuur middelhoog, roer 2-3 minuten tot de rijstkorrels enigszins glazig zijn.

Voeg 1 glas witte wijn toe en laat het mengsel zachtjes koken tot de vloeistof is opgenomen.

Voeg nu de tomatensaus toe en blijf roeren, als de risotto in de tomatensaus is opgenomen voeg je steeds per soeplepel de bouillon toe tot de bouillon is opgenomen. Herhaal dit tot de risotto beetgaar is (na ongeveer 16-18 minuten) en verwijder vervolgens de pan van het vuur.

Roer op het laatst een klontje boter en de Parmezaanse kaas door de risotto.

Doe de deksel op de pan en laat de risotto 2 minuten rusten.

Breng het nog op smaak met versgemalen zwarte peper en verse basilicum.

 

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Misschien vind je dit ook lekker

Geen reacties

Reageer