Volg me op:
Hoofdgerechten, Kipgerechten, Vegetarisch, Vleesgerechten

Tomatenfondue

Voor 4 personen

Benodigdheden:

  • 2 kilo tomaten (in stukken gesneden)
  • 3 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 1 groentebouillon blokje
  • 3 eetlepels droge Italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 150 ml rode wijn
  • 50 ml olijfolie
  • 1 bos verse basilicum fijngesneden
  • soeppan
  • staafmixer
  • fonduepan

Doe in de soeppan een beetje olijfolie en fruit op een laag vuurtje de knoflook aan.

Als de knoflook glazig zijn kunnen de stukken tomaten erbij en roer alles goed door elkaar, zorg dat de tomaten goed zacht worden.

Als de tomaten zacht zijn kunnen de droge Italiaanse kruiden, paprikapoeder en groentebouillon blokje erbij en roer dit goed erdoorheen.

Vervolgens als alle kruiden opgenomen zijn kan de wijn en olijfolie erdoor, laat het pruttelen voor ongeveer 15 minuten en ga dan met de staafmixer erdoor om alle tomatenstukjes fijn te krijgen. Het moet een gladde substantie worden.

Daarna kan de verse basilicum erbij.

Laat het daarna nog 15 minuten inkoken en schiet het vervolgens in een fonduepan over.

Serveertip: heerlijk om hier je vlees (zoals: kipfilet, kalkoenfilet, gehaktballetjes, biefstuk, e.t.c.)  in te dopen of als je vegetariër bent je groenten (champignons, paprika, koolraap, bleekselderij, pompoen e.t.c.). Glas rode wijn, stokbroodje erbij en eten maar,….

Serveertip 2: mocht je vlees en groenten overhebben als je klaar bent met fonduen doe alles bij elkaar in de tomatenfondue en de volgende dag heb je een heerlijke geconcentreerde tomatensoep!

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Misschien vind je dit ook lekker

Geen reacties

Reageer