Volg me op:
Desserts, Mijn favorieten

Trifle

 

Benodigdheden voor 8 a 10 personen:

  • Custard (het liefst Birds, maar tegenwoordig heeft bijna elke supermarkt ook custardpoeder)
  • 1 liter melk
  • Rietsuiker
  • 1 pak langevingers
  • Peer in blik (2 kleine blikjes of 1 grote)
  • 4 stevige bananen
  • 4 eetlepels whisky (niet noodzakelijk)
  • 500 ml slagroom
  • Kleine melkreep
  • 1 Trifleschaal  (zie voorbeeld serviesgoed) of 8 drinkglazen (zie voorbeeld serviesgoed)

Makkelijk is om het in de ochtend te maken en de gehele dag in de koelkast af te laten koelen.

Begin met de lange vingers in stukjes te breken en verdeel dit op de bodem van de trifleschaal of over de 8 drinkglazen, besprenkel de whisky er overheen.

Snijd de peren in kleine stukken en de banaan in partjes en verdeel dit over de koekjesmengsel.

Doe in een mok 3 grote eetlepels custardpoeder en 2 eetlepels rietsuiker, doe er koude melk bij en maak er een klontvrij papje van.

Kook 1 liter melk, blijf goed roeren tot het schuimt en kookt, doe het papje van de custard erbij en blijf goed doorroeren met een garde, zorg dat het aan de onderkant in de pan niet aankoekt. Laat het doorkoken zodat het lobbig wordt  en verdeel de trifle over de koekjesmengsel en fruit (let op bij de glazen dat de hete custard niet de glazen laat knappen)

Als dit gebeurt is doe er dan huishoudfolie op de custard zodat er geen vel ontstaat tijdens het afkoelen. Laat het even uitdampen voordat het de koelkast ingaat. Vervolgens zet de trifleschaal of 8 glazen in de koelkast tot gebruik.

Voor gebruik:

Klop de slagroom lobbig verdeel het netjes over de trifle en schaaf er royaal melkchocoladeschaafsel eroverheen!

Geniet ervan!

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Misschien vind je dit ook lekker

Geen reacties

Reageer