Volg me op:
Bijgerechten, Buffetten, Vegetarisch

Verschillende gedroogde tomaatjes

  • 6 Romatomaten
  • 4 Trostomaten
  • 1 bakje met gekleurde snoeptomaatjes zoals ( oranje, rode, gele en kumato) (supermarkt/Turkse toko)
  • 1 bol knoflook
  • 1 eetlepel donkerbruine suiker
  • halve eetlepel Szechuan peper gemalen (Van Beekum Specerijen)
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • olijfolie
  • bakblik
  • weckpot (gesteriliseerd)

Verwarm de oven op 200 graden of de hete luchtoven op 150 graden

Snijd de Roma en tros tomaten in zessen en leg ze in het bakblik, doe de verschillende snoeptomaatjes erbij en haal de knoflookteentjes uit elkaar en doe ze bij de tomaten met schil en al. Strooi de donker bruine suiker, szechuan peper en gedroogde Italiaanse kruiden erover. Zet het in de oven voor een uur, kijk af en toe of de tomaten niet aanbranden.

Is het mengsel klaar doe alles in een gesteriliseerde weckpot en giet er olijfolie over tot alles onder staat. De olijfolie is nodig zodat het langer houdbaar blijft en geeft nog een vollere smaak aan de tomaten!

Serveertip: heerlijk over sperziebonen of gehaktballen kan ook goed als zomers bijgerecht bij de BBQ

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Misschien vind je dit ook lekker

Geen reacties

Reageer