Volg me op:

Willem&Drees boxen

Na een hartelijk ontvangst bij Leonie Ruhe thuis in Haarlem gingen we van start. Leonie is sinds 2018 de coördinator van Willem&Dreesboxen in de omgeving Haarlem en omstreken. Ik kwam met Leonie in contact nadat ik op zoek ging naar gezonde en eerlijke producten van plaatselijke biologische boeren in Nederland (het liefst in de omgeving van Alkmaar). Het lijkt mij namelijk leuk om een samenwerkingsverband aan te gaan om met hun producten mijn recepten daarop te ontwikkelen. Daarnaast lijkt het mij geweldig om eens een kijkje te nemen bij de biologische ondernemers die in Nederland hun/haar producten produceren. Leonie vertelde vol enthousiasme over haar producten en wat er allemaal bij komt kijken om biologisch producten te produceren. Ik vind haar visie op biologische producten te produceren ontzettend inspirerend:

Het lijkt mij geweldig om via Willem&Drees zoveel mogelijk mensen in mijn regio te helpen op hun weg naar meer lokaal, biologisch en gezond eten. Hoe meer mensen meedoen, hoe meer impact we met Willem&Drees kunnen maken om de voedselketen echt aanzienlijk transparanter, eerlijker en duurzamer te maken. Ook hoop ik te kunnen bijdragen aan het sociale en persoonlijke aspect van Willem&Drees, eten verbindt tenslotte!

Citaat: van Leonie Willem&Drees boxen

Aangezien Willem&Drees boxen een missie hebben waar ik een discussie met Leonie over had een missie is waar ik mij wel in kan vinden. Ze hebben namelijk drie speerpunten: Biologisch, Kortste route en De kracht van samen!

Biologisch: biologisch verantwoorde telen vind ik persoonlijk een goed uitgangspunt voor onze aarde. Tenslotte willen we toch dat onze nazaten ook nog kunnen leven op onze wereldbol? Geen giftige stoffen gebruiken bij land en tuinbouw. Alle giftige stoffen die wij maar ook onze nazaten binnenkrijgen is en blijft natuurlijk ongezond lijkt mij!

Kortste route: Willem&Drees koopt rechtstreeks van de producenten in waardoor je weinig extra wegen hoef te bewandelen waardoor het product vrij goedkoop kan blijven voor de consument. Natuurlijk betaalt Willem&Drees wel de eerlijke prijzen naar de producenten.

De kracht van samen: Wil je weten wie jouw eten maakt? Dan is Willem&Drees daar heel open in want het schept een band tussen de consument en de producent. Willen&Drees vormen samen met de boeren en burgers een coöperatie. Dit geeft transparantie tussen alle partijen!

Het makkelijke van dit concept is: dat je op de site van Willem&Dreesboxen kijkt wat zij in hun assortiment hebben, je bestelt dan online je producten die je zou willen, rekent netjes af en vervolgens wordt de box bij je thuisgebracht en halen ze bij de eerst volgende bestelling je box (inklapbaar) weer op. Alle koelproducten worden netjes in een koeltas afgegeven bij je die herbruikbaar is. Er wordt minder plastic en papier verbruikt wat natuurlijk altijd goed voor het milieu is!

Tenslotte mag ik ook verklappen dat Leonie Ruhe ons gaat sponsoren met de Willem&Drees boxen voor ons kookboek die ik samen maak met Bianca Holvast van Blij Gewicht hoe gaaf is dat!

Deel dit bericht