Volg me op:
Buffetten, Hoofdgerechten, Vleesgerechten

Witte-bonenovenschotel

Voor 6 personen

Benodigdheden:

  • 2 blikken witte-bonen in tomatensaus
  • 500 gram gehakt
  • 500 gram gekookte aardappelen (fijngestampt)
  • 1 grote ui (fijngesneden)
  • 3 tenen knoflook (fijngesneden)
  • paprikapoeder
  • kurkuma
  • 1 eetlepel sambal Brandal
  • 1 bakje platte peterselie
  • zakje oude geraspte kaas
  • 3 sneetjes bruin brood
  • 2 tenen knoflook
  • hapjespan
  • ovenschaal
  • staafmixer met bakje

Zet de oven op 225 graden en de hete luchtoven op 200 graden, laat deze voorverwarmen.

Bak in de hapjespan de ui glazig met een beetje olijfolie en voeg daarna de knoflook bij. Laat het even 3 minuten meebakken en doe dan de kurkuma erbij, bak alles even voor 2 minuten.

Als alles geurig ruikt kan het gehakt erbij en bak dit mee tot het gehakt rul is, zodra dat het is kunnen de twee blikjes bij en schep alles goed paar keer om als volgens de helft van de platte peterselie die fijngesneden is erbij te voegen. Zet het gas gelijk uit.

Doe in een ovenschaal al het gehaktmengsel om vervolgens erboven op de fijngestampte aardappelen te doen, stamp het een beetje aan.

Strooi het zakje oude geraspte kaas hier overheen.

Meng in het bakje van de staafmixer stukken brood, platte peterselie en de knoflook en maal het zeer fijn.

Strooi het broodmengsel over de oude geraspte kaas en zet het in de oven voor ongeveer 10 minuten, broodkorst moet lekker knapperig zijn!

Eet smakelijk!

Serveertip: doe er lekker een groene frisse salade bij

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Misschien vind je dit ook lekker

Geen reacties

Reageer