Volg me op:
Nieuws

Workshop van chef Danny Jansen bij Homemade Heidy

Een flink aantal weken geleden (sorry ik loop enorm achter met bloggen nadat mijn website op onverklaarbare reden uit de lucht was en moeilijk weer in de lucht te krijgen was) heb ik een geweldige workshop Indonesisch koken gevolgd bij Chef Danny JansenDeze kookworkshop werd bij Homemade by Heidy gegeven. Heidy die dit jaar haar eigen kookstudio heeft gerealiseerd was dan ook megatrots op het feit dat zij samen met Danny Jansen deze workshop heeft kunnen geven.

Ik volg Heidy al enig tijd op haar Instagram account Homemadeheidy. Ik vind haar fantastisch, zij is hartstikke spontaan, open, lief, doet even iets meer dan je denkt en vooral een hardwerkende moeder. Zodra ik deze workshop voorbij zag komen heb ik dan ook gelijk gereageerd. Ik wilde Chef Danny Jansen al zo lang graag ontmoeten, ben werkelijk een grote fan van hem! Vooral het TV programma bij 24Kitchen “Zoals Alleen Oma dat Kan” vind ik werkelijk een geweldig programma. Elke keer geniet ik er met volle teugen van, leer ik veel en hoop daarom dat het ook nog lang bij de zender blijft! Natuurlijk volg ik hem ook op Instagram waar hij een aantal accounts heeft zoals: chef Danny Jansen en Homemade Chefs

Maar goed even terug komen op de workshop. Ik had mij opgegeven en vroeg tevens of één van mijn blogmaatjes Bianca van stylishbeeld.inthekitchen of zij met mij mee wilde. We wonen vlak bij elkaar dus ik had het zo geregeld dat ik de auto had en dat zij met mij kon meerijden. Bianca was hiervoor in en zo zaten we op een vrijdagmiddag samen in de auto al druk kletsend richting Houten waar de kookstudio van Heidy is. Helaas door de vele files, vakantieperiode die net aanbrak kwamen we niet helemaal op tijd (sorry hiervoor nog). Maar zo lief als ze waren hadden ze op ons nog gewacht. Aangeschoven begon chef Danny gelijk te praten over zichzelf (met leuke anekdotes) en daarna uitleg over de gerechten die we zouden maken met z’n allen.

Man, man, man wat waren de recepten die we gemaakt hadden heerlijk, om je vingers bij af te likken! Er zaten een aantal tussen die ik nooit gegeten had zoals kip in klei. Ja echt, klei. Geweldig van smaak door de klei en heerlijk mals. Wel een enorm werkje maar echt de moeite waard en ontzettend origineel om te serveren. De Gado-Gado is thuis één van mijn favorieten, maar deze variant wint het toch echt wel eigenlijk. Samen met Bianca maakten wij de saté+saus en de hete kip. Jemig inderdaad de kip was ‘heet’ niet normaal, maar wel ontzettend lekker,…..Tevens hadden we nog een aantal geweldige recepten. Het leuke was dat toen we met z’n allen klaar waren elk gerecht netjes uitgeserveerd werd door de gene die de gerechten gemaakt hadden. Leerde je gelijk hoe dat in een restaurant eraan toe gaat. Heerlijk alles schoon op gesmuld! Ik vond het echt geweldig om te zien hoe een echte chef te werk gaat en de kneepjes van het vak doorgeeft, heb er werkelijk ontzettend veel van geleerd.

Na het eten was er gelegenheid om zijn nieuwste boek te kopen “DANNY’S AZIË” en natuurlijk met een heuse signeersessie erbij. Gelukkig was er voldoende tijd om na te kletsen met z’n allen, waar ik (moet ik stiekem zeggen) echt wel gebruik van heb gemaakt, het was gewoonweg te LEUK om het aan onze neuzen voorbij te laten gaan,….

Heidy en chef Danny Jansen heel erg bedankt voor deze workshop ik hoop oprecht dat jullie er nog één gaan doen en dan zou ik graag weer langs willen komen!

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Geen reacties

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.