Volg me op:
Bijgerechten, Buffetten, Hoofdgerechten, Vegetarisch

Zoete aardappel (bijgerecht)

 

4 personen

Benodigdheden:

  • 4 grote zoete aardappelen
  • 1 bakje verse krulpeterselie
  • 250 ml koksroom
  • 2 grote handjes geraspte kaas
  • 1 bosje bosuitjes (fijn in ringen gesneden)
  • vers gemalen peper
  • ovenschaal

Verwarm de oven als vast voor op 180 graden of de heteluchtoven op 150 graden.

Maak de aardappelen schoon en snijd ze in kleine stukken, doe ze in een ovenschaal. Span daar magnetronfolie overheen. Zet op vol vermogen de magnetron aan voor 20 minuten (als het klaar is en je prikt in de aardappel moeten deze zacht zijn)

Snijd de peterselie zeer fijn, prak dit met de aardappelen, bosui, kaas en koksroom en met veel vers gemalen peper in een kom. Doe vervolgens het mengsel in een ovenschaal en strooi nog wat geraspte kaas eroverheen. Zet het in de voorverwarmde oven op 180 graden of heteluchtoven op 150 graden voor ongeveer 15 minuten, tot de kaas goed gesmolten is.

Eet smakelijk!

Serveertip: Heerlijk bij sperziebonen, vis of roodvlees

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Misschien vind je dit ook lekker

Geen reacties

Reageer