Volg me op:
Organic Kitchen

Zomerse bietensalade met eetbare bloemen

Voor 4 personen

Benodigdheden:

  • 1 pakje voorgekookte bieten
  • 250 gram veldsla
  • 50 gram feta
  • 50 gram walnoten
  • 25 gram pompoenpitten
  • 25 gram gebrande pijnboompitten
  • 4 eetlepels granaatappelsiroop
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 2 eetlepels olijfolie
  • verschillende (eetbare bloemen)
  • je mooiste bord
  1. Snijd de bieten in plakken van 1 mm.
  2. Was de veldsla en ontdoe ze van de blaadjes die er niet meer fris uit zien.
  3. Rankschik de veldsla op je bord.
  4. Rankschik de plakken bieten erbovenop.
  5. Verkruimel de feta erboven.
  6. Strooi vervolgens de walnoten, pompoenpitten en pijnboompitten over het geheel heen.
  7. Druppel op elk bord een eetlepel van de granaatappelsiroop erover.
  8. Druppel op elk bord ook een eetlepel van de gembersiroop erover
  9. Tenslotte een halve eetlepel olijfolie over het geheel heen gieten.
  10. Rankschik als allerlaatste een aantal eetbare bloemen ter decoratie.

Tip: de eetbare bloemen zijn niet alleen een vrolijkheid op het bord maar zijn ook heerlijk qua smaak bij de bieten!

Serveertip: heerlijk met warm stokbrood met roomboter!

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Geen reacties

Reageer