Volg me op:
Vegetarisch

Zure groene salade

Voor 4 personen

Benodigdheden:

  • 1500 gram sperziebonen (beetgaar gekookt)
  • zilvervliesuitjes
  • zoet/zure augurken (middelgroot)
  • fetakaas in kruidenolie
  • 1 bakje champignons (champignons in plakjes gesneden)
  • 2 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 2 eetlepels Italiaanse kruidenmix
  • 1 bakje verse tijm
  • olijfolie
  • witte azijn (2 eetlepels)
  • vers gemalen zwarte peper

Kook de sperziebonen in ruim water beetgaar. Laat ze uitlekken in een vergiet en doe ze in serveerschaal.

Bak de champignons met wat olijfolie in een koekenpan tot ze geslonken zijn en voeg daarna de fijngesneden knoflook bij. Bak de knoflook 1 minuut mee, daarna kunnen de droge Italiaanse kruiden en 5 takjes verse tijm (alleen de blaadjes) erbij en schep alles even goed om. Vervolgens kan het geheel bij de sperziebonen.

Schep alles weer goed door elkaar.

Voeg 4 eetlepels zilvervliesuitjes, 10 middelgrote zoet/zure augurken in plakjes en 5 eetlepels (zonder de kruidenolie) feta bij het geheel en schep nogmaals alles om.

Voor de vinaigrette: 2 eetlepels witte azijn, 1 eetlepels olie van de feta en 1 eetlepel olijfolie, 2 takjes verse tijm (alleen de blaadjes), vers gemalen zwarte peper, roer alles goed door en schenk het over de salade.

Eet smakelijk!

Serveertip: heerlijk met gebakken aardappelen met tijm of aardappeltorentjes

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Geen reacties

Reageer